Stutteri Krafla

IS1989275371 Sunneva fra Sólbrekka - død

8,5 i hals som 5 års.

Sunneva er datter af Otur fra Sauðárkróki og Raudka fra Eyjólfsstöðum.

Oturs kåring: 8,05 - 8,69 = 8,37 og Rauðkas kåring: 7,61 - 7,87 = 7,74 

Rauðka har deltaget på konkurrenceplan til Landsmot i 1980érne og karakteriseres som en stor hoppe med gode rideegenskaber. Otur er afkomskåret med førstepræmie for afkom og er far til den legendariske avlshingst Orri !

Forventningerne til hendes egen kåring slog ikke helt til, da hun ikke trives i sit kåringsforløb, har tidligere ejere fortalt. Hun fik dog flg. resultat:

bygning: 7,53 - rideegenskaber: 7,61 og total: 7,58

Sunneva har fået en del afkom, før vi købte hende af stutteri Bøgegården i Nordsjælland. Hos os har hun fået et hoppeføl fra 2005 efter Pytur fra Holí, det  er Freja fra Krafla. Ligeledes fik Sunneva et hingsteføl i 2006 efter As fra Lærkegården, det er Sæbjørn fra Krafla. Sunneva avler store og velrejste føl med stor udstråling.


Sunneva har fået et dejligt hingsteføl med Keilirsønnen Tónn fra Auðsholtshjáleigu i maj 2008, som hedder Strokkur fra Krafla, og som vi beholder som egen ridehest, da han har et kanon sind og super gangarter.

Sunneva  fik et herligt hoppeføl maj 2009 med Ás fra Lærkegården, det er Saga fra Krafla. Hun har i 2011 fået endnu et lækkert hoppeføl med Tónn fra Auðsholtshjáleigu, som vi kalder Stjarna fra Krafla, og dette skal være hendes sidste, så må hun nyde sit otium på gården.

Sunnevas far har førstepræmie for afkom og morfar ligeså.

Sunnevas mor

Glaður afkom:
Godt udtryk og masser af hårpragt. De har højt ansat hals, høj manke og lange skuldre.
De er lidt tung bygget og dybe i brystet.
Benene er kraftige, med lidt drejede koder. Gode hove.
Nok vilje, og sindet lidt tungt.
Gangarterne har meget talent og meget rumlige.
Glaður giver smukke men ikke elegante rideheste.
Han får 1 præmie og karakteren 8,01. ( oversat af Hildur :-) )