Stutteri Krafla

IS2000287003 Sverta fra Kjárri

himmelstjerne

Svertas sidste fine døtre - Lotta og Helga 😊 Vi beholder Svertas datter Audur selv i vores avl, så de gode gener beholdes i avlen!

Sverta er gået på pension som avlshoppe efter at have givet os rigtig mange fine heste. Her hendes brune døtre Lotta og Helga og bagerst hendes oldebarn Blesadis.

Svertas der i 2018 fik et hold dødfødte tvillinger og istedet fik lov at opfostre sit barnebarn Johanna med Kjarni som far!

Klogt hoved og meget dejlig avlshoppe.

Sverta og Prinsessa, maj 2015

Sverta med sit dejlige hoppeføl Jonina født september 2008. Jonina er har været til kåring i 2014 med et fint resultat på 7.84, hun mangler lige at færdigudvikle passen, så er hun i første klasse...

Far: Stígandi fra Sauðárkróki (8,15) ærespræmie

Mor: Jónína fra Hala (8,13) ærespræmie

Rytter: Daníel Jónsson - total 7,66 kåret ifolet og i stormvejr  

Bygning: 8,04

Rideegenskaber: 7,41

Sverta får ofte tætte og buttede føl, der bliver langbenede og elegante med stor udstråling som ungheste..(føl Audur, se som voksen nederst ).

Vi har været så heldige at kunne købe Sverta fra Kjárri - en spændende hoppe. Hun er søster til Stálli fra Kjárri, den højest kårede hingst på Island fra 2006 indtil 2011 (han opnåede 9,09 i rideegenskaber!). De har samme moder - nemlig den kendte avlshoppe Jónína fra Hala . Jónína har 11 kårede afkom, hvoraf 7 er kommet i første klasse. Svertas helsøster er kåret i første klasse og har allerede to afkom i første klasse, så der er uden tvivl et rigtigt stort potentiale i hendes gener.

Svertas far er den legendariske hingst Stígandi fra Sauðárkróki , som er tildelt Sleipnirpokalen, som er en ærespræmie for afkom.

Sverta var ifolet fra Island med den spændende hingst Aron fra Strandarhöfði (kåret 8,54) og fik et herligt hoppeføl i september 2008 - Jonina fra Krafla.

Vores plan er at beholde hende som stamavlshoppe, selvom hendes kåring ikke blev optimal, da den endte i et stormvejr og voldsom regn, men det ændrer jo ikke på hendes store potentiale som avlshoppe.

Sverta har et usædvanligt mildt og venligt sind som afspejler sig i hendes afkom, selvom nogle er lidt reserverede som føl. Hendes første afkom er redet og det er gået nemt med alle gangarter åbne, og alle kendetegnet med et åbent og positivt sind.

Sverta, en fantastisk mild og god moderhoppe.

Svertas fantastiske bror Stalli fra Kjarri med 9,09 i rid!

Sverta første hoppeafkom Jonina fra Krafla ved kåring 2014

Sverta blev i 2010 ifolet med superhingsten Tónn fra Auðsholtshjáleigu, og fik et dejligt hoppeføl 16. april 2011, som vi kalder Drottning, da hun blev født på Dronning Magrethes fødselsdag. Hun blev i 2011 sat til hingsten Arður frá Þúfu - en dejlig Orrisøn, som matcher hende godt, og fik et dejligt hoppeføl 4. maj 2012, som vi kalder Audur, hun bliver sort og er en mild og venlig hoppe ligesom sin moder.

I 2013 fik hun et lækkert hingsteføl med As fra Lærkegården, som vi kalderThor og blev ifolet med Glotti fra Sveinatungu i 2013, hvor vi i 2014 har fået Petur, han er bare dejlig. I 2014 er hun bedækket med Kristall fra Jardbru, som deltog ved NM på det norske landshold med Anne-Stine som rytter. Dette gave en lille prinsesse i maj 2015, og hun ifoles med Krummi fra Blesastadir i 2015.

Sverta har en fin lang hals, som hun giver videre i sine afkom. Her Teitur, der er blevet i familien hos Marias søster.

Svertas datter Audur med sit føl Alfadis.

Svertas mor Jonina, imponerende avlsresultater, og sidste føl i en alder af 24 år. Sidste føl blev iøvrigt med vores hingst Spoi fra Kjarr