Stutteri Krafla

Nyheder 2013

2 dejlige brødre

Oktober - November - December

Så er efteråret godt igang og forberedelserne til vinteren så småt startet. Vi skal have chippet føllene, de har fået ormekur og det sidste drægtighedstjek af hopperne, hvis man stadig er i tvivl. Inden længe skal de første føl vænnes fra, Frænkas føl er allerede en stor bamse, så nedtællingen fra mælken er i gang. Vores sidste hoppeføl får nu lov til at die indtil det bliver nytår. Hende kalder vi Speedy, da hun så absolut er gårdens hurtigste hest, selvom hun er så lille. Det har givet anledning til mange sjove episoder.

August-september

Så er alle hopper scannet drægtige, og vi glæder os til de mange spændende føl til næste år efter nogle af de bedste hingste vi har stående i DK.

Unghestene trives og ridningen har været en stor fornøjelse, det er altid dejligt at arbejde med unge heste. Nu er det dejligt med lidt køligere vejr og ganske få insekter. Heldigvis har vi få fluer og ingen mitter pga gårdens beliggenhed.

Juni-juli

Så er der fortsat gang i arbejdet med næste års føl. Juni-juli er spændende måneder, hvor man både glædes over de nye føl, og begynder at glæde sig til de næste spændende afkom til stutteriet. Frænka er allerede scannet i fol, og både Sverta og Asdis er blevet bedækket. Sverta er hos Glotti og Asdis hos Tónn - så absolut spændende kombinationer på nogle af de allerbedste avlslinier.

Maj

Så er der gan i følproduktionen og Sverta kom med et dejligt hingsteføl som vi kalder Thor. Nu mangler vi bare det sidste føl efter Frodny, det er medio juni, så der er god tid.

April

Nu er årets første føl kommet, det blev et dejligt hingsteføl, som Frænka leverede.Han hedder Ofeigur opkaldt efter sine to stærke oldefædre og avlsmatadore. Ligeledes er Aron blevet kastreret, så han har hele sommeren sammen med sine venner og veninder.

Marts

Sne, sne, sne og atter sne, det er blevet lidt sløvt med ridningen i denne kulde, som ser ud til at vare ved! Heldigvis har vi igen i år rigtig godt hø, så hestene trives og nyder, at det ikke er regn og mudder. Vi har to heste i træning hos Søren, så lidt ridning, bliver det da til :-)

Jonina er i tilridning og det går rigtig fint, hun er en dejlig hoppe, der tegner rigtig fint. Så er Strokkur også lige i træning for at få justeret tølten, og da han endnu ikke er fyldt 5 år, så er det godt at få et professionelt boost! Glæder mig til at få ham hjem i april, han udvikler sig helt fantastisk!


Februar

Solen skinner og frosten giver et smukt og klart lys over hestefolden, hvor føllene leger og selv de gamle heste springer rundt, som om det allerede er forår. Planlægningen af næste års føl er godt igang, det bliver nok kendte hingste med sikker avlsværdi f.eks Glotti med Sverta, Frodny med Tonn, som er sikker kombination, der hurtigt bliver solgt. Asdis er jo en ombedækning hos Tonn og så kommer Frænka nok til Ardur, som er far til to dejlige føl fra sidste år. De er ualmindelig lovende både meget smukke og med god gang.

Januar

Så blev det endelig nytår, og vi glæder os til lysere dage, så det efterhånden er muligt at ride efter arbejdstid. Vi har her i januar sendt Jonina afsted til Søren Madsen for at få hende til redet, og inden nåede Maria at gøre hende sadelvant for at lette træningen lidt. Jonina er utrolig nem at arbejde med og det er altid sjovt, når ens egne afkom pludselig er klar til at blive til rideheste.